Életképek

Címlap

Kutatási együttműkődés a NJE GAMF karával

2023.05.24-én a Neumann János Egyetem GAMF Karán tett szakmai látogatást iskolánk három fős robotika kutató csapata. A World Robot Olympiad Nemzetközi kutatási és robotika verseny idei országos döntőjére készülő csapat kutatási projektje a Swarm Intelligence (rajintelligencia) témával foglalkozik. A csapat a biológiai rendszerek mintájára olyan minitengeralattjárókból álló robotraj koncepcióján dolgozik, amely önállóan képes feltérképezni a természetes vizek víz alatti viszonyait. A kamerás felderítéstől a biológiai és fizikai jellemzők folyamatos méréséig. A robotraj egyedei együtt dolgozva hatékonyabban tudják megoldani a felderítési feladatokat.
Az egyetemen Dr. Pásztor Attila tanszékvezető, főiskolai tanár külső szakértőként segíti a csapatot a robotrajok működésének informatikai és műszaki hátterével kapcsolatban.
A csapat tagjai gyakorlatban is kipróbálták az egyetem robotlaborjában található ipari robotokat. Bár a projektben szereplő kisméretű robotokat sok más funkcióval is el kell látni,az ipari robotok világa igazi élményt nyújtott.
A csapat tagjai:
Tóth Hanga (9.A), Forgó Olivér (10.A), Kakuszi Bence (10.A)
Coach: Kiss Róbert.
Ön itt van: Kezdőlap Kutatási együttműkődés a NJE GAMF karával