Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in C:\xampp\htdocs\web\libraries\joomla\updater\updater.php on line 278
MTA Alumni Program középiskolai tanulmányi versenye

Életképek

Címlap

MTA Alumni Program középiskolai tanulmányi versenye

A Középiskolai MTA Alumni Program keretében szervezett középiskolai tanulmányi versenyen 686 hazai és határon túli csapat indult, ebből 152 jutott a második fordulóba, ahol a tesztkérdések mellett már egy esszét és egy videót is be kellett küldeniük a diákoknak. A csapatok az esszében egy projekttervet dolgoztak részletes indoklással és költségvetéssel, hogyan költenének el 20 millió forintot annak érdekében, hogy iskolájuk működése környezetbarátabb, fenntarthatóbb legyen. A maximum 2 perces videóban egy a verseny témájához kapcsolódó fogalmat kellett közérthetően elmagyarázni. Ezeket a feladatokat végül 117 csapat teljesítette a rendelkezésre álló egy hónap alatt, és a rengeteg kiváló tartalom született.
A feladatsor és a két feladat megoldásai alapján a 10 legjobb csapat jutott a döntőbe, elsőként iskolánk Membrain nevű csapata. A csapat tagjai: Ádám Zsófia 12.B, Hajnal Balázs 11.A és Nyíri Kata Luca 11.A. Felkészítő tanárok: Bakk János, Korsósné Jávorka Zsuzsanna, Labancz István, Szittyai István.

A döntő március 4-én 10.30-kor lesz az MTA budapesti székházában. A körülbelül 3 órásra tervezett programot élőben közvetítik az MTA Youtube-csatornáján.

Ön itt van: Kezdőlap MTA Alumni Program középiskolai tanulmányi versenye